Schermafbeelding 2021-01-07 om 12.52.07.

Nieuwsgierig wie Whowart is?

“Als ontwerper vindt Ben dat posters niet alleen voor promotionele doeleinden mogen dienen. Het kunnen ook op zichzelf staande kunstwerken zijn. Ben gebruikt posters om zijn grafische ideeën op een super creatieve en verrassende manier uit te drukken."

WAT IS WHOWART?

Whowart is een project van de Belgische ontwerper Ben Verleysen. Van jongs af heeft Ben een grote interesse voor kunst, vorm en kleur. Abstract expressionisme, kubisme, pointillisme en namen zoals Robert Motherwell, Paul Klee en Mondriaan inspireren hem. Hij is van mening dat een poster ook kunst kan zijn en niet altijd iets hoeft te promoten. In plaats daarvan gebruikt Ben het poster medium als een ruimte voor het uiten van zijn grafische ideeën.
 
De belangrijkste gemeenschappelijke kenmerken uit het werk van Ben Verleysen zijn eenvoudige, abstracte vormen en levendige maar tijdloze kleuren. Zijn werk werd ondermeer beïnvloed door de Bauhaus-school en een zekere nostalgie aan de jaren ‘80 en ‘90. Het belangrijkste doel van deze whowart posters is om de kijker jarenlang visueel te boeien en te plezieren.
 
Het Whowart-project begon in 2019 als een soort ontsnappingsproject van een drukke manager die zelf terug de roots van het creëren wilde voelen. De stijl van zijn vaak abstracte posters evolueert voortdurend, afhankelijk van nieuwe indrukken, artistieke tendensen en visuele impressies.
 
 
OVER DE ONTWERPER

Gedreven om te creëren. Ben Verleysen werd geboren in België, na zijn grafische kunstopleiding startte hij zijn eerste onderneming in 1997 die uitgroeide tot een gereputeerd strategisch communicatiebureau. Hij is nog steeds fulltime managing partner bij een internationaal B2B bureau, maar merkt dat het ontwerpersbloed kruipt waar het niet gaan kan.
 
"Ik hou nog steeds van creëren en ondernemen. Met whowart ontwikkelde ik een concept waarin ik naast mijn dagdagelijkse passie als manager een perfect aanvulling naar ontwerper heb."

Artistieke groet,
Ben Verleysen

 
Trustpilot